Dojo-kun (Regler)

I vår klubb har vi klara riktlinjer och regler som SKA efterföljas.

1. Dojon(träningslokalen) är en plats där respekt för instruktörer och övriga studenter bör finnas oavsett ålder.
  2. Kom i god tid till din träning.
  3. Om du kommer sent till din träning sätt dig i SEIZA(på knä) och buga mot SHOMEN(det vi ser som framsidan av dojon). Sätt dig alltid bakom klassen och sök ögonkontakt med läraren.
  4. Ta av dig ytterskorna innan du kommer in i Dojon.
  5. När du kommer och går från träningen, visa respekt genom att buga för SHOMEN.
  6. Använd alltid hela och rena träningskläder.
  7. Glöm inte att värma upp innan du börjar träna.
  8. Under träningen, lyssna noga och seriöst till de råd som du får.
  9. När du får låna träningsredskap, var försiktig och lägg tillbaka dem på rätt plats.
  10. Vid träningens slut, sitt i SEIZA och samla tankarna. Buga för instruktör och övriga studenter.
  11. Om du skadar dig, börja inte träna förrän skadan är helt läkt.
  12. Klockor, smycken, hårnål etc. får inte bäras på träningen pga. skaderisken.
  13. Du får inte använda de tekniker som du lärt dig under träning utanför Dojon.
  14. Missbruk av dina karatekunskaper medför omedelbar uteslutning ur föreningen.
  15. Terminsavgifterna måste vara betalda för fortsatt träning.

Vi har även en drogpolicy som följs av alla medlemmar i klubben:

Alkohol och drogpolicy inom Stockholm Nord KK!

Stockholm Nord KK tar aktivt ställning mot dopning, alkohol, tobak, nikotin och andra droger. Reglerna är till för att förebygga så att barn och ungdomar undviker att prova, nyttja eller missbruka alla typer av droger.

Stockholm Nord Karate klubbs regler vad gäller dopning, alkohol, tobak, nikotin samt andra droger är:

• Vid arrangemang som klubben ordnar eller deltar i med deltagare från klubben som är under 18 år råder nolltolerans vad gäller alkohol och andra typer av droger.
  • Spelare och/eller ledare som bryter mot reglerna kan skickas hem och i fall där deltagare är under 18 år kommer föräldrar att kontaktas.

Dessa regler finns att ladda ner under Arkiv som word dokument.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 00:18 Skribent: lars jigvall
Epost: This is a mailto link

Vi har inlett ett samarbete med Prisma Hälsoutveckling, kontakta ledare för mer info!

Postadress:
Stockholm Nord KK - Karate